Industry Partners Επενδύουν 15,3 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη νέας σειράς προϊόντων Alt-Seafood

του Καναδά Συνειδητοποιημένες τροφές, Merit Functional Foods και Καναδικά φύκια Pacifico ανακοινώνει μια νέα συνεργασία για την ανάπτυξη μιας εκτεταμένης σειράς εναλλακτικών θαλασσινών φυτικής προέλευσης. Δημιουργήθηκε με συνεπένδυση από Protein Industries Canada (PIC), η σειρά θα φέρει περισσότερα από 20 προϊόντα αλάτων θαλασσινών με βιώσιμη προέλευση σε παντοπωλεία της Βόρειας Αμερικής.

«Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις καναδικές εταιρείες να συνεργάζονται για να αναπτύξουν νέα και καινοτόμα θαλασσινά φυτικής προέλευσης»

Συνολικά έχουν δεσμευτεί 15,3 εκατομμύρια $ για το έργο, συμπεριλαμβανομένης της συνεισφοράς $5,5 εκατομμυρίων από το PIC. Αυτή η επένδυση φέρεται να λειτούργησε ως καταλύτης για την καινοτόμο εταιρική σχέση και επέτρεψε στο έργο να προχωρήσει με ταχύτερο και αποτελεσματικότερο ρυθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα προϊόντα θα ταιριάζουν με τη γεύση και την υφή των παραδοσιακών θαλασσινών με έμφαση στα συστατικά καθαρής ετικέτας. Για τη δημιουργία της σειράς, η μάρκα θαλασσινών φυτών Konscious Foods θα ενσωματώσει Συστατικά που καλλιεργούνται και επεξεργάζονται στον Καναδά, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών αρακά και ελαιοκράμβης Merit’s και φύκια από την Pacifico Seaweeds.

Canadian Alt-Seafood Line
©Protein Industries Canada

Με αρκετές από τις δικές της εναλλακτικές λύσεις θαλασσινών ήδη στα καναδικά παντοπωλεία, η Konscious αναμένει να λανσάρει την επερχόμενη σειρά θαλασσινών σε όλες τις αγορές της Βόρειας Αμερικής και να επεκτείνει την παρουσία της σε κανάλια ειδών παντοπωλείου και φαγητού.

Έμπειρη ομάδα

Σύμφωνα με τους εταίρους, η ανάπτυξη και η επιτυχία του έργου τους μέχρι στιγμής βασίζεται στην τεχνογνωσία των ανώτερων μελών της ομάδας της, η οποία περιλαμβάνει τον Yves Potvin, ο οποίος ίδρυσε επιτυχημένες φυτικές εταιρείες όπως η Yves Veggie Garden και η Gardein.

«Στο Konscious, οι σεφ μας εφαρμόζουν τις μαγειρικές τους δεξιότητες για να φτιάχνουν υψηλές φυτικές τροφές χρησιμοποιώντας απλά υλικά υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Yves Potvin, Διευθύνων Σύμβουλος της Konscious Foods. «Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που παρείχε η Protein Industries Canada, επιτρέποντάς μας να φέρουμε καινοτομία στον διάδρομο της κατάψυξης παντοπωλείων και βοηθώντας τους αγοραστές να κάνουν καλύτερες επιλογές».

Συνειδητό σούσι με βάση τα φυτά
©Συνειδητοποιημένες τροφές

Τα τελευταία τρία χρόνια, η PIC και οι εταίροι του κλάδου έχουν επενδύσει 485 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του κλάδου τροφίμων και συστατικών φυτικής προέλευσης του Καναδά.

«Οι Καναδοί καταναλωτές αναζητούν περισσότερες επιλογές τροφίμων φυτικής προέλευσης και θέλουν αυτές οι επιλογές να αναπτυχθούν βιώσιμα και εδώ στον Καναδά όποτε είναι δυνατόν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Protein Industries Canada, Bill Greuel.

Συνέχισε, «Οι μεταποιητές και οι κατασκευαστές μας έχουν την καινοτόμο νοοτροπία και ακατέργαστους πόρους για να το κάνουν αυτό, αλλά συχνά χρειάζονται την επενδυτική υποστήριξη. Η Protein Industries Canada είναι περήφανη που είναι ένας από τους πιθανούς εταίρους της σε αυτόν τον τομέα, βοηθώντας να αποκτήσουν νωρίτερα νέα τρόφιμα φυτικής προέλευσης –όπως αυτές οι εναλλακτικές θαλασσινά– στα παντοπωλεία, παρέχοντας στις καναδικές οικογένειες νέες επιλογές υγιεινών, βιώσιμων επιλογών διατροφής.

Alt Προετοιμασία Θαλασσινών
©Protein Industries Canada

“Προϊόντα σε ζήτηση”

«Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις καναδικές εταιρείες να συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων φυτικών προϊόντων θαλασσινών», δήλωσε ο αξιότιμος François-Philippe Champagne, Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας. «Αυτό το έργο, με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δημιουργεί δυνατότητες, αξιοποιεί συνεργασίες και δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη, όλα αυτά προσφέροντας προϊόντα σε ζήτηση».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *