Terrone & Co – Learn Blue Coffee Box

Ιδρύθηκε το 2011, ο Eduardo “Edy” Piro και η ομάδα στο Terrone & Co αποφάσισε να αλλάξει τους κανόνες της βιομηχανίας του καφέ αφού κουράστηκε από τον ιταλικό καφέ. Ένιωσαν ότι η βιομηχανία χρησιμοποίησε υπερβολικά καβουρδισμένα φασόλια.

Στην αγορά ειδικού καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Terrone είναι η πρώτη Ιταλική σπεσιαλιτέ ψήστη.

Ο Καλύτερος Specialty Καφές στον κόσμο

Από το ψητό τους στο Τότεναμ, ψήνουν μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία από τους καλύτερους Specialty καφέδες στον κόσμο, προμηθεύοντας τις πιο νόστιμες, φρέσκες καλλιέργειες.

Το υπερσύγχρονο Giesen W15 χρησιμοποιείται για το ψήσιμο όλου του καφέ της Terrone. Κάθε παρτίδα κατασκευάζεται με την υψηλότερη φροντίδα και δεξιοτεχνία, με μέγιστη χωρητικότητα μόλις 15 κιλά. Ο καφές τους είναι ξεχωριστός και νόστιμος γιατί συνδυάζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους καβουρδίσματος με την παράδοση και το τελετουργικό που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά σε καφέ μπαρ στην Ιταλία.

Ο Έντι δεν έμοιαζε με πολλούς από τους συμπατριώτες του, αφού παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με επίκεντρο τον καφέ στην Ιταλία, ποτέ δεν είχε γευθεί αληθινά σκουρόχρωμο καφέ Robusta. Αφού επισκέφθηκε τις ΗΠΑ το 2004, ήπιε για πρώτη φορά πιο ελαφρύ καβουρδισμένο καφέ Arabica υψηλότερης ποιότητας, κάτι που του κέντρισε το ενδιαφέρον για το ρόφημα γιατί ήταν το πρώτο φλιτζάνι καφέ που είχε πραγματικά εκτιμήσει. Μετά την επιστροφή του από τις διακοπές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε να σκέφτεται τρόπους να αναδείξει ξανά τον ιταλικό καφέ.

Ο Αιθίοπας Γιργακέφεφ

Το πρώτο φλιτζάνι καφέ του Edy, ένα αιθιοπικό Yirgacheffe με έντονες νότες βατόμουρου, καταναλώθηκε στο Σιάτλ το 2004. Τώρα έχει μια διαφορετική οπτική για το τι είναι και τι μπορεί να είναι ο καφές.

«Όσον αφορά τις αγαπημένες μας μεθόδους παρασκευής, οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε AeroPress ή V60 στο σπίτι. ενώ είμαστε στο γραφείο, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε το Spro. Διαθέτουμε κάθε μέθοδο παρασκευής τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τους εργάτες να διαγωνίζονται σε έναν μεσημεριανό διαγωνισμό latte art. Ο Τόμπι, που είναι θεός, πάντα κερδίζει».

Όταν ρωτήθηκε ποια προέλευση καφέ προτιμά, ο Έντι αναγνώρισε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξετε μόνο έναν αφού αφιερώσετε τόσο πολύ χρόνο στην επιχείρηση. Κάθε χώρα που καλλιεργεί καφέ έχει γνωρίσει επιτυχία κάποια στιγμή. Η Βραζιλία, η Κολομβία και η Αιθιοπία έχουν διακριθεί με τον καιρό.

«Το ψήσιμο για πρώτη φορά καφέ είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα να κάνω. Πολύ διασκεδαστικό είναι πάντα αναμένοντας το αποτέλεσμα».

Πλήρης Ιχνηλασιμότητα

Η Terrone & Co χρησιμοποιεί μόνο καφέδες με πλήρη ιχνηλασιμότητα, γεγονός που διαφοροποιεί την προσέγγισή τους στην προμήθεια και το καβούρδισμα του καφέ από αυτή των άλλων καβουρδιστηρίων. Η ομάδα έχει επενδύσει τόσο πολύ στους προμηθευτές της που θέλουν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για αυτούς, μέχρι τα ονόματα των σκύλων τους!

«Μου αρέσει να χαλαρώνω και να τα παίρνω όλα όταν βγαίνω και επισκέπτομαι άλλα καφέ. Η συμβουλή μου είναι απλώς να παραγγείλετε τον καφέ σας, να χαλαρώσετε και να αφιερώσετε χρόνο για να τον απολαύσετε. Πάντα στέλνουμε λίγο από τον καφέ μας μετά από μια επίσκεψη για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας.»

Η αγαπημένη κούπα του Έντι για να πιεις; Οποιοδήποτε με Terrone & Co καφέ μέσα θα κάνει.

Στο μέλλον, ο Edy και η ομάδα Terrone σκοπεύουν να ανοίξουν ένα καφέ, γι’ αυτό προσέχετε για ενημερώσεις.

Ευχαριστώ για τον υπέροχο καφέ, Terrone!

Κάθε μήνα παρουσιάζουμε διαφορετικούς κόκκους καφέ που καβουρδίζονται από διαφορετικούς καβουρδιστές. Είναι ένα ταξίδι που θέλουμε να αγαπήσετε. Ένα δώρο που συνεχίζει να δίνει με 3, 6 ή 12 μήνες συνδρομή.

Αν θέλετε απλώς να δοκιμάσετε μια τσάντα – γιατί να μην τη χαρίσετε στον εαυτό σας;

Παραγγείλετε σήμερα Μπλε κουτί καφέ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *