The Tricolate – Barista Hustle

BH Unlimited Update, 4 Ιουλίου 2022.

Αυτή την εβδομάδα δημοσιεύσαμε μια μεγάλη συνέντευξη με τον Dan Schusett, τον εφευρέτη του Τρικολάτα ζυθοποιός. Ο Dan ήταν πολύ γενναιόδωρος με το χρόνο του και έχει δώσει πολλές πληροφορίες για τις δημιουργικές και κατασκευαστικές διαδικασίες που οδήγησαν στο Tricolate. Παίρνουμε μια ματιά σε μερικά από τα πρώιμα πρωτότυπα του Dan, καθώς και μας δίνει μια ματιά σε μια καφετιέρα αντίκα που ήταν μέρος της έμπνευσής του για την τελική μορφή του Tricolate. Από όσο γνωρίζουμε, το Tricolate είναι το πρώτο σχέδιο καφετιέρας από έναν Αυστραλό που έχει επιτύχει κάθε είδους διεθνή αναγνώριση και είναι αρκετά διαφορετικό από οτιδήποτε έχει προηγηθεί.

Τρικολάτα καφετιέρα

Αν δεν έχετε ξαναδεί αυτή τη συσκευή, έχει απλή σχεδίαση: Είναι ένας κύλινδρος πλάτους 80 mm, κατασκευασμένος από χυτευμένο με έγχυση Tritan TMπλαστική ύλη. Το Tritan είναι ένα πλαστικό υψηλής διαφάνειας, ανθεκτικό στη θερμότητα και χωρίς BPA. Το κυλινδρικό σχήμα της ζυθοποιίας αποτρέπει την παράκαμψη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποδόσεων εκχύλισης πολύ πάνω από το επίπεδο που μπορούμε να επιτύχουμε με οποιαδήποτε άλλη καφετιέρα φίλτρου (με πιθανή εξαίρεση την ισχυρή cezve). Σε όλες τις δοκιμές μας τις τελευταίες εβδομάδες, οι αποδόσεις εξαγωγής ήταν σταθερά πάνω από 10 τοις εκατό υψηλότερες από ό,τι μπορούμε να επιτύχουμε με οποιαδήποτε άλλη συσκευή pour-over, αλλά συχνά πολύ υψηλότερες. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη μέτρηση των αποδόσεων εξόρυξης, μια μέση αύξηση 10% είναι τεράστια.

Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη συμβουλή και για να λάβετε τις συστάσεις συνταγών του Dan και πολλά άλλα, εδώ είναι η πλήρης συνέντευξη.

Wet Weiss Distribution

Ο Dan Schusett όχι μόνο έφερε επανάσταση στον κόσμο των καφετιέρων, αλλά σε αυτή τη συνέντευξη μας έδωσε επίσης ένα μαργαριτάρι σοφίας που πιστεύουμε ότι δικαιολογεί τη δική του επικεφαλίδα: Αναφέραμε στον Dan ότι, με μερικές παρασκευές όπου χρησιμοποιούσαμε μεγαλύτερες δόσεις περίπου 30 γρ. του καφέ, είχαμε κάποια προβλήματα με το κρεβάτι του καφέ του Tricolate μας να μην κορεστεί εντελώς κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μερικές εκρήξεις όπου τα ξηρά άλεσμα ξέσπασαν ξαφνικά στην επιφάνεια.

Όπως θα ξέρουν οι έμπειροι λάτρεις του pour-over, κάποια χειροκίνητη ανάδευση ή μια περιστροφή Rao μπορεί συνήθως να επιλύσει προβλήματα όπως αυτό, αλλά η υπερβολική ανάδευση μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα να πνιγεί το διηθητικό χαρτί, με αποτέλεσμα ένα παρασκεύασμα που διαρκεί πολύ για να τραβήξει. . Αυτό το αποτέλεσμα αυξήθηκε δραματικά με το Tricolate. πολλή χειροκίνητη ανάδευση το έπνιγε σχεδόν μόνιμα.

Η χτένα από Barista Hustle Tools .

Τότε ήταν που ο Dan συνέστησε να δοκιμάσουμε να χρησιμοποιήσουμε το WDT κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας — στον βρεγμένο καφέ! Ίσως το κάνετε αυτό εδώ και χρόνια, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε ποτέ κάποιον να το κάνει αυτό. Και πρέπει να πω ότι λειτουργεί ως απόλυτη απόλαυση. Μόνο ένα πέρασμα από το κρεβάτι του καφέ με το νέο BH Comb φάνηκε να κορεστεί πλήρως τυχόν ξηρές περιοχές του κρεβατιού του καφέ χωρίς να προσθέτει στους χρόνους απόσυρσης. Baristas, πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο παρασκευής. Και πρέπει να διαβάσετε αυτή τη συνέντευξη ;D

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμη συνδρομή BH Unlimited, θα διατηρήσουμε αυτήν τη συνέντευξη δωρεάν για ανάγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

New Course: The Coffee Buyer’s Guide to Colombia

Αυτή την εβδομάδα στον οδηγό The Coffee Buyer’s Guide to Colombia συνεχίζουμε την περιήγησή μας στα τμήματα παραγωγής καφέ της Κολομβίας με τους Boyacá και Caldas. Η Boyacá είναι ένα σημαντικό γεωργικό τμήμα, αλλά μόνο ένας μικρός παραγωγός καφέ, χάρη στα λεπτά, αργιλώδη εδάφη του.

Φυτεία καλλιέργειας καφέ στις Manizales, Caldas

Ο Caldas, από την άλλη πλευρά, αποτελεί το βόρειο τμήμα του Eje Cafetero, της καρδιάς της Κολομβίας που καλλιεργεί τον καφέ. Η καλλιέργεια του καφέ στο Caldas εξερράγη κατά τη διάρκεια της άνθησης του καφέ στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Η καλλιεργούμενη έκταση μειώνεται σταδιακά από τη δεκαετία του 1990, αλλά η μείωση αντισταθμίστηκε από την αύξηση της παραγωγικότητας. Η Caldas παράγει περισσότερο καφέ ανά εκτάριο από οπουδήποτε αλλού στην Κολομβία. Ο πιο παραγωγικός δήμος, η Παλαιστίνη, παράγει λίγο περισσότερα από 29 σακουλάκια πράσινου καφέ ανά εκτάριο — 60% περισσότερο από τον μέσο όρο της Κολομβίας, αλλά πολύ λιγότερο από τις πιο παραγωγικές περιοχές στη Βραζιλία.

Οι συνδρομητές της BH Unlimited έχουν προηγμένη πρόσβαση σε κάθε νέο κεφάλαιο καθώς προχωρά η παραγωγή.

Roasting Science

Αυτή την εβδομάδα στο Roasting Science , ρίχνουμε μια ματιά στη σκληρότητα, το μέγεθος και το σχήμα των φασολιών. Η σκληρότητα συχνά θεωρείται ότι είναι πάνω κάτω η ίδια με την πυκνότητα. Στην πραγματικότητα, σε πολλά συστήματα ταξινόμησης καφέ, η λέξη «σκληρός» χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε κόκκους υψηλής καλλιέργειας και πυκνότητας.

Ωστόσο, η φυσική σκληρότητα δεν φαίνεται να σχετίζεται πολύ στενά με την πυκνότητα, όπως έδειξε ο φυσικός-barista Jonathan Gagne στην ερευνητική του εργασία στον ιστότοπο BH. Η σκληρότητα σχετίζεται στενά με την περιεκτικότητα σε υγρασία στα πράσινα φασόλια και έχει επίσης συνδεθεί με την ωρίμανση και τη μέθοδο επεξεργασίας. Ωστόσο, υπάρχει πολύ λίγη έρευνα σχετικά με τη σκληρότητα των πράσινων κόκκων και εξακολουθεί να είναι ένας ως επί το πλείστον άγνωστος παράγοντας στο καβούρδισμα του καφέ.

Ένα σκληρόμετρο με εσοχές με μπλοκ από καουτσούκ για βαθμονόμηση

Το μέγεθος και το σχήμα των κόκκων, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι είναι πολύ σημαντικά για τον καθορισμό του τρόπου ψησίματος ενός καφέ. Σε μεγαλύτερα φασόλια, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσει η θερμότητα στο κέντρο των φασολιών — αλλά αυτή η διαφορά είναι λιγότερο σημαντική στα ψήστη ζεστού αέρα από ότι στα συμβατικά τυμπάνα.

Τα μεγάλα φασόλια συχνά θεωρείται ότι είναι υψηλότερης ποιότητας, αλλά υπάρχει πολύ λίγη επιστήμη που το υποστηρίζει. Τα μικρότερα φασόλια είναι πιο πιθανό να έχουν ελαττώματα, ωστόσο, χρειάζονται πιο προσεκτική ταξινόμηση μετά την επεξεργασία.

Μια μαθησιακή εμπειρία χωρίς διαφημίσεις

Στην BH δεν κάνουμε ποτέ διαφημίσεις για προϊόντα άλλης εταιρείας στον ιστότοπό μας. Δεν υπάρχει τοποθέτηση προϊόντων σε κανένα από τα μαθήματα, τα ενημερωτικά δελτία ή τις αναρτήσεις ιστολογίου μας. Το μόνο μας έσοδο προέρχεται από αυτά που πληρώνετε για τις συνδρομές σας. Όταν βλέπετε μηχανήματα ή εξοπλισμό καφέ να αναφέρονται σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό μας υλικό ή να εμφανίζονται στα βίντεο των μαθημάτων μας, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον εξοπλισμό επειδή μας αρέσει να τον χρησιμοποιούμε, επειδή πιστεύουμε ότι είναι ιστορικά σημαντικός στην εξέλιξη της μηχανής εσπρέσο ή γιατί σας δείχνει κάτι που πρέπει να δείτε για τη σύγχρονη κουλτούρα του καφέ. Είναι τόσο απλό.

Roasting Science

Ιδιότητες φασολιών
RS 2.04 • Σκληρότητα φασολιών
RS 2.05 • Μέγεθος και σχήμα φασολιών

The Coffee Buyer’s Guide για την Κολομβία

Αναπτυσσόμενες περιοχές της Κολομβίας
CBGC 1,04 • Μπογιάκα
CBGC 1,05 • Κάλντας

Όπως πάντα, είμαστε μόνο ένα email μακριά αν έχετε απορίες! Καλές εβδομάδες και ανυπομονούμε να σας δούμε την επόμενη φορά.

Στα όρια του καφέ,
Ομάδα BH

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *